VALITEXT. Valorització de subproductes amb processos d’extrusió de baixa i alta humitat per desenvolupar productes innovadors

El consum d’aliments d’origen vegetal i de proteïnes alternatives és una tendència a l’alça entre els consumidors en l'àmbit mundial, on destaquen diferents modalitats de dietes, com la dieta vegana, la dieta vegetariana i la dieta flexiteriana. L'increment de popularitat d’aquestes dietes ha creat una oportunitat de mercat única per a empreses que tradicionalment s’especialitzaven en productes de proteïna d’origen animal, cosa que els permet diversificar i oferir alternatives basades en proteïna vegetal, amb productes plant-based o anàlegs carnis. Actualment, els anàlegs carnis, malgrat algunes excepcions, es desenvolupen a partir de proteïnes vegetals texturitzades. Aquestes, tenen com a objectiu reemplaçar els productes amb elevat contingut de proteïnes d’origen animal per alternatives que ofereixin una quantitat abundant de proteïnes d’origen vegetal o d’altres fonts, alhora que imiten les característiques sensorials dels productes carnis, com ara el flavor, el color i la textura.

Projecte cofinançat  per la Unió Europea a través de   la intervenció 7161 del Pla estratègic de la  PAC (PEPAC) 2023-2027.

Convocatoria Convocatòria Call

Ajuts per a la execució de projectes de grups operatius de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri), en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027.

Periodo de ejecución del proyecto Període d’execució del projecte Project execution period

24/11/2024 -

05/05/2026

Estado actual Estat actual Current Status

En execució

Coordinador Coordinador Computer

Socios Socis Partners

Más Información Més Informació More Info

Pressupost total: 305.089,20€ Total import ajut: 247.525,20€

Modificar cookies