El projecte NOVAFERM pretén estudiar la valorització de subproductes d’origen vegetal, procedents de l’horta ecològica, mitjançant la fermentació en fase sòlida per l’obtenció de nous ingredients i/o productes de valor afegit.
Aquest projecte uneix a Fundació Drissa, empresa productora de fruita i verdura ecològica (sector primari) i una empresa transformadora i complementària del sector carni. En aquest cas, Embutidos Villamarín, productora de pernils i embotits curats. D’aquesta manera, es pretén valorar els subproductes que es generen en l’horta ecològica mitjançant la fermentació en fase sòlida per l’obtenció de proteïna alternativa (micoproteïna), objecte d’estudi en el desenvolupament de productes carnis híbrids contribuint així a reduir l’impacte ambiental i fomentant l’economia circular.
Amb el desenvolupament a escala pilot de la inclusió de la micoproteïna en les diferents formacions càrnies, les empreses podrien diversificar la seva gamma de productes, la qual cosa les permetrà a arribar al mercat de la proteïna alternativa que, com s’ha comentat, està en creixent expansió. A la vegada, el projecte permetrà que Fundació Drissa, pugui revalorar els seus subproductes agroalimentaris reconvertint-los en ingredients de gran interès nutricional i tecnològic.
En el projecte també hi participa la Unitat de Nutrició i Salut del Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat), que amb el seu coneixement tècnic i capacitats tecnològiques donarà suport a les empreses en les activitats plantejades en el marc del projecte.
Projecte cofinançat per la Unió Europea a través de la intervenció 7161 del Pla estratègic de la PAC (PEPAC) 2023-2027.
Ajuts per a la execució de projectes de grups operatius de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri), en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027.
24/11/2024 -
05/05/2026
En execució
Pressupost total: 113.051,39€ Total import ajut: 89.135,52€