CARN-PREMIUM: Estratègies de conservació per obtenir carn de porcí i boví d'alta qualitat sensorial i segura amb la maduració

Catalunya s’ha consolidat com un dels centres de producció més grans d’Europa, essent la indústria càrnia el principal sector agroalimentari amb un volum de negoci superior als 10.000 M€. Aquest sector es troba en constant transformació per adaptar-se als nous gustos i noves tendències dels consumidors a través de la tecnologia per a l’alimentació o l’expansió dels productes gurmet.

Justament aquest és el punt de partida d’aquest grup operatiu, durant el qual es pretén treballar en la producció de carn amb característiques sensorials diferenciades (Carn Prèmium) principalment en termes d’olor i flavor. Es treballarà amb carn de porcí i carn de vacum, dues de les espècies amb major volum de producció a Catalunya, que se sotmetran a protocols de maduració per aconseguir un perfil aromàtic diferenciat. Per fer-ho, es tindran en compte les condicions ambientals, el mètode de maduració (buit o sec), els factors microbiològics i la matèria primera.

Addicionalment, el projecte pretén estudiar el creixement i la supervivència de Listeria monocytogenes sobre la superfície de peces madurades, i explorarà estratègies per minimitzar el creixement microbià superficial durant la maduració en sec.

 

L’objectiu principal del projecte és identificar una estratègia de conservació de la carn de porcí i boví per obtenir un flavor diferenciat que s’adeqüi a les preferències dels consumidors gourmet.

 

Més informació del projecte aquí.

Presupuesto Pressupost Budget

248.543,39 €

Convocatoria Convocatòria Call

Ajuts per a l'execució de projectes de grups operatius de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri), en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027.

Periodo de ejecución del proyecto Període d’execució del projecte Project execution period

24/11/2024 -

05/05/2026

Estado actual Estat actual Current Status

En execució

Coordinador Coordinador Computer

Socios Socis Partners

Modificar cookies