Celebrada al Mas Marroch-Celler de Can Roca, va aplegar prop de 300 persones i 31 empreses expositores i va comptar amb la participació del conseller Mascort

El Mas Marroch-Celler de Can Roca (Vilabreix, Girona) va ser l’escenari, el 4 d’octubre, de la VIII Nit del Gourmet Català, la trobada anual per donar a conèixer les novetats dels socis del clúster i que aplega els principals agents i institucions del sector. La gala va aplegar prop de 300 assistents i va comptar amb 31 empreses expositores, que van presentar-hi tant les seves novetats com els productes destacats. A més de servir per donar a conèixer els productes més innovadors dels socis del Clúster, la VIII Nit del Gourmet Català va permetre presentar les noves marques que s’hi han adherit en el darrer any i reconèixer les empreses, entitats i personalitats que han destacat a l’hora de desenvolupar i difondre la tasca de l’àmbit alimentari gourmet. L’acte, que va conduir la comunicadora Elisabet Carnicé, va comptar amb la participació del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

Durant la gala es va destacar el creixement i la transformació de la marca del Clúster, una transformació que ha inclòs la incorporació d’elaboradors i distribuïdors alimentaris, la qual cosa suposa un valor afegit perquè abraça una cadena de valor més àmplia i aporta competitivitat al sector alimentari. A més, s’hi va mostrar el vídeo de presentació del Clúster, titulat “SOM”.

Veure video

També s’hi van reconèixer les empreses que han destacat en diferents àrees clau de la indústria gastronòmica i del retail, amb uns premis que, segons el Clúster, “són un testimoni de l’esforç constant per millorar i destacar en un sector tan competitiu”. Els guardonats van ser: Embotits Mallart – Mas Albornà, Premi al Creixement empresarial mitjançant la innovació; La Granja Foods 1959, Premi al Creixement empresarial mitjançant la internacionalització; Carolina Honest, Premi al Valor Compartit, i Biocibus SL (Can Garriga), Premi a la Iniciativa sostenible. Finalment, el Premi Gourmet 2023, que va lliurar-se de forma pòstuma a Àngel Velasco Pérez, mestre torronaire i propietari de Torrons Vicens, qui va aconseguir revolucionar com ningú altre el món del turró, transformant-lo en un producte valorat i estimat de consum tot any i haver convertit la seva empresa en un referent.


Veure galeria